Treceți la conținutul principal

Petcu Andrei este un tânăr de  17 ani, s-a nascut la Reşiţa şi practică dansul sportiv de 13 ani. Dansul sportiv a devenint deja un mod de viaţă pentru el!


De la ce vârstă ai început să practici dansul sportiv?
Dansul Sportiv l-am început la vârsta de 5 ani, şi profesional de la 7 ani îndrumat de părinţii mei! Văzâd un progres repectiv rezulatate, şi faptul că am început să inspir dansatorii mai mici, am ales să nu mă retrag ci să muncesc în continuare!
Andrei, care sunt cele mai importante premii pe care le-ai obţinut? 
Unele din numeroasele rezultate pe care le-am obţinut sunt următoarele:
-Locul 5 la Campionatul Mondial
-De 6 ori campion naţional
-Locul 1 la Australian Open(Melbourne)
-Locul 15 în clasamentul mondial la categoria mea de vârstă şi anume 16-18 ani
-Locul 1 în Paris, Franţa
-Locul 1 in Cypru, şi multe alte competiţii importante, însă cele mai sus menţionate, au o însemnatate foarte mare pentru mine! De asemenea, anul acesta sunt clalificat la campionatul mondial ce va avea loc în China, şi la campionatul european ce va avea loc în Franţa!

Ai vizitat Serbia, care sunt impresiile tale în urma acestei vizite?
În urma vizitei mele relativ scurte în Serbia, ce am putut remarca este bunul simţ al oamenilor, aceştia respectându-mă pentru ceea ce fac! Serbia este o ţară frumoasă, bine structurată ,o ţară în care tot timpul concurez cu drag!

Care sunt oraşele din Serbia pe care le-ai vizitat ?
Am reuşit să vizitez deocamdată un singur oraş şi anume Belgrad, a fost o plăcere şi m-am simţit foarte bine plimbându-mă şi vizitând oraşul, fiind unul din preferatele mele!

Un mesaj pentru susţinatorii tăi?
Pe această cale doresc să mulţumesc din tot sufletul parinţilor mei care fac tot posibilul să mă susţina atât financiar, pentru că este un sport costisitor, cât şi moral. Le mulţumesc antrenorilor şi întregii echipe pe care o am în spate fiind alături de mine tot timpul, deasemenea doresc să mulţumesc prietenilor care îmi sunt alături inidiferent de situaţie. Şi bineînţeles mulţumiri persoanelor care mă apreciază şi îmi transmit gânduri bune atât pe social media cât şi în realitate!

Un mesaj pentru cititorii blogului?
Dragi cititori, vă salut şi vă mulţumesc pentru că v-aţi luat din timp să citiţi acest articol şi vă îndemn să dansaţi pentru a vă exprima sentimentele prin  muzică!
Adriana Petroi

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Primele atestări documentare ale românilor din Banatul sârbesc Panorama oraşului Vârşeţ Elementul etnic românesc a fost prezent în Banat din cele mai vechi timpuri. Încă din evul mediu timpuriu, din perioada formării limbii și a poporului român, putem vorbi despre prezența unor elemente protoromânești în Banatul de sud-vest. Concret, este vorba despre o populație valahă, pe care o amintește notarul regelui maghiar Bela al III-lea în Cronica sa Faptele ungurilor. Aceasta se face în contextul descrierii cuceririlor maghiare ale Câmpiei Panonice care au avut loc începând cu anul 896, prin venirea triburilor ungurești sub conducerea lui Arpad. Atacul unguresc asupra ducatului lui Glad, care își avea una din reședințele sale în cetatea Cuvinului, aduce primele informații, ce e drept confuze, despre prezența protoromânilor în zonă. Anume, în ajutorul ducelui Glad, stăpânul acestor teritorii, care s-a închis în cetatea Cuvinului pentru a se apăra de agresori, au venit

Banatul sârbesc este la fel de bogat ca şi Banatul românesc

Atlas cultural al Banatului sârbesc Banatul, regiune unitară până atunci, a fost sfârtecat în 1919. Treimea de sud-vest a fost detaşată de celelalte două treimi şi, datorită graniţei existente între ei, bănăţenii au început să uite unii de alţii. Abia în ultima vreme ne-am redescoperit. Banatul sârbesc este la fel de bogat în mărturii istorice, deţine monumente impresionante şi are un trecut la fel de glorios ca şi Banatul românesc. Din aceste motive, şi trecutul său a fost multă vreme ţinut sub preş. În martie 2007 a apărut un frumos Atlas cultural al Banatului (sârbesc), autor Aleksandar Manojlović, cuprinzând localităţile care deţin vestigii istorice importante şi care au şi unele manifestări de tradiţie. Sunt incluse acolo peste 80 de locaţii acoperind întreaga zonă. Atlasul, editat în limba sârbă, este aproape necunoscut la noi. (România) De aceea am tradus pentru cititorii români informaţiile găsite acolo. Parcurgându-le, vom fi cu toţii de acord că ele conţin o istorie măre

Nunta la români presupune fast și veselie

O nuntă la români presupune fast și veselie, iar tradițiile și obiceiurile de nuntă au fost și vor fi nelipsite.  Cele mai multe obiceiuri de nuntă la români s-au moștenit din generație în generație, astfel că unele dintre ele sunt foarte vechi. Nuntă în perioada interbelică Pe vremuri cele mai frumoase nunți ale românilor se făceau cu siguranță la sate. Acolo, chiar și în vremurile noastre, tradițiile și obiceiurile se întrec în importanță, iar ulițele satelor răsună a veselie și voie bună. Atmosfera este una autentică prin joc, cântec, chiuituri, dar și nelipsitele practici tradiționale. "Hotăresc apoi ziua nunţii, ziua cununiei, făcându-se pregătirile trebuincioase. De comun ziua cununiei e zi de duminică. În ziua premergătoare, adecă sâmbăta, are loc „strigarea la nuntă” (invitarea). Atât din partea părinţilor fetei, cât şi feciorului, doi flăcăi sau feciori anumiţi, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare şi încălecaţi pe cai frumoşi, care sunt împodobiţi la urechi cu flori